БЛОГ

Здравейте,
Казвам се Мария Ковачева. Добре дошли в My Delicious Info.

Когато създадох това местенце, майка ми ме попита „Какво точно е блог?“. Явно беше споделила, че имам такъв, но не бе успяла да обясни какво всъщност имам… За мен блогът е място за споделяне на опит и идеи, които може да спестят време на някой друг и да го вдъхновят.  Не знам дали ще успея да ви вдъхновя, но поне ще споделя натрупаното.  Дано да е от полза за някого.

 

Започнах блога, преди да разбера съвсем съзнателно, че страдам от „хронична информационна недостатъчност”.  🙂 Осъзнах го по време на разговор с моя близка приятелка. Определихме я, като хронична, защото продължава години наред и не се очертава да изчезне скоро, за добро или лошо. Недостатъчност, тъй като започна ли да чета, навлизам в авторските противоречия по темите и се оказвам в „безкрайната въртележка” на изследователски мнения. Запъвам се да разбера всичко и после нищо не разбирам. 🙂 Но го докарвам откъм начумереност.

 

Обичам да се занимавам с готвене, да се ровя и чета по темата.  Логично се стигна до това мое кулинарно-информационно местенце. Вече напълно намирам обяснение и за бързия избор на името на блога My Delicious Info („Моята вкусна информация”). Брат ми го предложи, а аз мигновено го одобрих. Благодаря ти!

Dried pepper and seeds crackes

Сушени крекери с чушки и семена

Тук ще откриете рецепти, в различни категории. Приготвени са и снимани от мен, а са одобрени, като вкусни, поне от още някой. Споделям ги с вас.

Вкусът обаче е нещо индивидуално и би трябвало да проявяваме уважение към този факт. Преди време ми беше странно, когато седнем на масата и един не одобрява, че върху тортата имало плодове, а друг иска парче точно с плодовете отгоре.  Един обича да усеща препечена нотка на ядките и два дни след това говори за еди коя си супа, колко била хубава, а аз случайно съм забравила лешниците във фурната за по-дълго…  Друг предпочита торти без абсолютно никакви плодове в нея и яде палачинките съвсем без никаква плънка.

Чувала съм и коментари, че щом имам блог, значи би трябвало да готвя вкусно. Дали?! 🙂 Приготвям храните по личен вкус, по вкус на близките си, по вкус на тези, които познавам, според моментното ми настроение или хранителен режим…

Вкус, но и въпрос на организъм. Според мен основното е, че трябва да се вслушваме в тялото си, което достатъчно често ни подсказва с какво да го храним. А грижата ни да се състои в това да му предоставим възможност да опознае разнообразни храни, които след като веднъж е обработило, да потърси повторно, за да регурила и балансира процесите в него.

Аз, аз съм отворена към кулинарни експерименти, приключения ако искате. Смело търся нови вкусови усещания, комбинации и си създавам спомени, за да има какво да ми се дояде.  🙂

Lentils

Ще споделям всякаква „хранителна” информация, която преценя за интересна или полезна, под категорията Вкусинфо.

Темата със здравословното хранене е напълно безгранична и изпълнена с противоречиви хипотези, теории и практики. В днешно време е трудно да се каже кое всъщност е здравословно, какви храни да комбинираме, какво да ядем, кога, как и по колко, за да бъдем здрави. Всички изследват, доказват, лекуват, спорят…

Дори не е лесно да се каже кое е вредно със сигурност, тъй като се случва учените да си противоречат, да възвръщат славата на една или друга храна.

Не съм лекар по професия, но с удоволствие чета на тази тема. В този блог ще намерите информация, свързана със здравословното хранене, ползата и вредата от храните, която ме е впечатлила в даден момент.

Употребата на публикуваното в този сайт е въпрос на личен избор и отговорност. В този смисъл посочените категории са напълно условни, а рецептите въпрос на вкус, опит и разбирания. Информацията е само за лична и употреба, а не комерсиална.

Можете да се свържете с мен, чрез контактната форма или електронната ми поща:

mail2

 

С пожелание за добро здраве и настроение,

Мария

Advertisements

Напишете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s