БЛОГ

Здравейте,
Казвам се Мария Ковачева. Добре дошли в My Delicious Info.

Когато създадох това местенце, майка ми ме попита „Какво точно е блог?“. Явно беше споделила, че имам такъв, но не бе успяла да обясни какво всъщност имам… За мен блогът е място за споделяне на опит и идеи, които може да спестят време на някой друг и да го вдъхновят.  Дано успея да ви вдъхновя.

Започнах блога, преди да разбера съвсем съзнателно, че страдам от „хронична информационна недостатъчност”.  🙂 Осъзнах го по време на разговор с моя близка приятелка. Определихме я, като хронична, защото продължава години наред и не се очертава да изчезне скоро, за добро или лошо. Недостатъчност, тъй като започна ли да чета, навлизам в авторските противоречия по темите и се оказвам в „безкрайната въртележка” на изследователски мнения. Запъвам се да разбера всичко и после нищо не разбирам. 🙂 Но го докарвам откъм начумереност.

Обичам да се занимавам с готвене, да се ровя и чета по темата.  Логично се стигна до това мое кулинарно-информационно местенце. Вече напълно намирам обяснение и за бързия избор на името на блога My Delicious Info („Моята вкусна информация”). Брат ми го предложи, а аз мигновено го одобрих. Благодаря ти!

Dried pepper and seeds crackes

Сушени крекери с чушки и семена

Тук ще откриете рецепти, в различни категории. Приготвени са и снимани от мен, а са одобрени, като вкусни, поне от още някой. Споделям ги с вас.

Вкусът обаче е нещо индивидуално и би трябвало да проявяваме уважение към този факт. Преди време ми беше странно, когато седнем на масата и един не одобрява, че върху тортата имало плодове, а друг иска парче точно с плодовете отгоре.  Някой обича да усеща препечена нотка на ядките и два дни след това говори за еди коя си супа, колко била хубава, а аз случайно съм забравила лешниците във фурната за по-дълго…  Друг предпочита торти без абсолютно никакви плодове в нея и яде палачинките съвсем без никаква плънка.

Приготвям храните по личен вкус, по вкус на близките си, по вкус на тези, които познавам, според моментното ми настроение или хранителен режим…

Вкус, но и въпрос на организъм. Според мен основното е, че трябва да се вслушваме в тялото си, което достатъчно често ни подсказва с какво да го нахраним. А грижата ни да се състои в това да му предоставим възможност да опознае разнообразни храни, които след като веднъж е обработило, да потърси повторно, за да регурила и балансира процесите в него.

Обичам да си намирам кулинарни експерименти, приключения ако искате. Смело търся нови вкусови усещания и комбинации. Създавам спомени, за да има какво да ми се дояде.  😉

Lentils

Ще споделям всякаква „хранителна” информация, която преценя за интересна или полезна, под категорията Вкусинфо.

Темата със здравословното хранене е напълно безгранична и изпълнена с противоречиви хипотези, теории и практики. В днешно време е трудно да се каже кое всъщност е здравословно, какви храни да комбинираме, какво да ядем, кога, как и по колко, за да бъдем здрави. Всички изследват, доказват, лекуват, спорят…

Дори не е лесно да се каже кое е вредно със сигурност, тъй като се случва учените да си противоречат, да възвръщат славата на една или друга храна.

Не съм лекар по професия, но с удоволствие чета по темата. В този блог ще намерите информация, свързана със здравословното хранене, ползата и вредата от храните, която ме е впечатлила в даден момент.

Употребата на публикуваното в този сайт е въпрос на личен избор и отговорност. В този смисъл посочените категории са напълно условни, а рецептите въпрос на вкус, опит и разбирания. Информацията е само за лична употреба, а не комерсиална.

Можете да се свържете с мен, чрез контактната форма или електронната ми поща:

mail2

С пожелание за добро здраве и настроение,

Мария

Напишете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s