Лесни шоколадови листа

Chocolate leaves

Шоколадовите листа са добра идея за украса на торти, сладкиши и други сладки десерти. Тези са много лесни и отнемат много малко време.

Необходими са ви шоколад и съд, в който можете да го разтопите на водна баня.Количеството шоколад варира, според това колко листа искате да направите. За едно листо с размери около 5-7 см дължина и 4-5 см ширина използвах около 5 гр. шоколад (1 чаена лъжичка). Желателно е да са по-плътни, за да не се начупят след това.

Шоколадът се начупва на малки парченца и се разтапя на водна баня. Не е необходимо водата да завира, достатъчно е да загрее съда, в който е шоколадът, за да се разтопи.

След това върху хартия за печене се слага около 1 чаена лъжичка от разтопения шоколад. Може да изчакате няколко секунди, преди да изрисувате листото, шоколадът малко да се стегне. Или предварително да сложите 5-6 чаени лъжички върху листа и след това да преминете към оформянето на всяка от тях.

Когато шоколадът се е постегнал малко, започнете да оформяте листото с помощта на вилица. Първо издърпвам дръжката, а след това всяко връхче на листото. Ще се ориентирате по следващите снимки. Накрая повтарям вътрешната шарка. Листата се оставят на хладно, за да се стегне шоколадът и след това са готови за украса! 🙂

Chocolate leaves

Chocolate leaves

Chocolate leaves

Chocolate leaves

Chocolate leaves

Chocolate leaves

Chocolate leaves

Chocolate leaves

Chocolate leaves

Chocolate leaves

Chocolate leaves

Добър апетит и добро настроение!

Напишете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s